Tuesday, October 19, 2010

Buenos Aires

Bu yazının Buenos Aires yerine Arjantin olmasını isterdim aslında. Amaç turism'den çok tango'nun anavatanında dansetmek olduğu için şehrin dışına çıkmadık. Nedense hikayeyi tersten anlatmak istiyorum, son günümüzde Feria de Mataderos'e gittiğimiz zamandan. Belki de böylesi daha turistik olduğu için. Mekan bildiğimiz mezbaha aslında. Şehrin de pek ucube bir köşesinde, fazlasıyla varoş bir mahallede. Dört kişilik grubumuzdaki tek erkek olduğum için tirşmak bana düşmedi ne yazık ki (aslında düşmesi icap edebilirdi). Delikten bakarsak mahallenin doğal hali şu aşağıdaki gibi aslında:

I am not a hole, originally uploaded by aydozz.



Sokakta acayip büyüklükte sosisler ve etler pişiriliyor. Her midenin harcı değiller ama peynirler ve şekerlemeler pek güzel. At üstünde çocuklar, canlı müzik ve geleneksel gaucho kıyafetli dansçılar var. Güzel bir ortamdi.


Gauchos, originally uploaded by aydozz.



Şehrin biraz daha merkezlerine doğru gibip San Telmo cıvarlarından bahsedeceğim. Bu semti gezmekten pek hoşlanmıştım. Alışveriş pasajlarına çevrilmiş eski rezidanslar çoğunlukta, acayip sevimli ve lezzetli kafeleri de var yanlış yola sapmazsanız. Aşağıdaki volcada fotoğrafı o pasajlardan birinde çekilmiştir.

No comments:

Post a Comment